Jaguar XE steelt de show bij catwalk door Jean-Paul Lespagnard

Belgische ontwerper neemt gepersonaliseerde Jaguar XE op in collectie ‘Cheese on Fleek’ tijdens Parijse modeweek - #FEELXE

  • Bekroonde Belgische modeontwerper Jean-Paul Lespagnard presenteerde op 8 maart zijn nieuwste collectie ‘Cheese on Fleek’ in Parijs.
  • Geïnspireerd door een liefdesverhaal dat zich afspeelt in het Mexicaanse Monterrey, weerspiegelt ‘Cheese on Fleek’ hoe verschillende tradities kunnen samenvloeien tot een eclectisch kleurrijk geheel.
  • Een Jaguar XE in Acid Green, centraal opgesteld op de catwalk, speelde cruciale rol in de enscenering van de storyline en is ook één van de basiskleuren van de collectie.
  •  Jean-Paul werd aangetrokken door het mythische karakter van het merk Jaguar, dat via meerdere transities is uitgegroeid tot het huidige vooruitstrevende challenger brand.
  • Met dit project treedt Jean-Paul toe tot selecte club van inspirerende persoonlijkheden die door Jaguar werden gevraagd voor ambassadeurschap voor de nieuwe Jaguar XE.  

Intrigerende modeshow trekt aandacht internationale pers
De Belgische modeontwerper Jean-Paul Lespagnard presenteerde gisteravond zijn collectie, getiteld ‘Cheese on Fleek’, tijdens de Fashion Week in Parijs. Modellen liepen op een niet-conventionele manier op de ritmische tonen van typisch Zuid-Amerikaanse Cumbia-muziek. Nog minder traditioneel was de centrale eye catcher op de catwalk – een gloednieuwe Jaguar XE, die speciaal voor Jean-Paul Lespagnard werd gewrapt in de overheersende collectiekleur – Acid Green.

Zijn nieuwste collectie ‘Cheese on Fleek’ is geïnspireerd op een liefdesverhaal dat zich afspeelt in het Mexicaanse Monterrey. In de collectie vinden we vertrouwde stoffen zoals katoen, zijde en wol, maar ook meer technische stoffen met gestructureerde reliëfs en energieke motieven. De clash tussen de twee tegenovergestelde subculturen en kledingtradities resulteert in een aparte spanningsrelatie waarbij kleuren vibreren tussen strengheid en rebellie – de ware kracht van de Jaguar XE volgens Jean-Paul Lespagnard. 

Jean-Paul Lespagnard als Jaguar XE Forward Thinker
Binnen het kader van een internationale FEEL XE-campagne met ambassadeurs uit verschillende disciplines, ging Jean-Paul Lespagnard gretig aan de slag met de klassieke donkergroene koetskleur “Jaguar Racing Green”, die hij actualiseerde tot een eigentijdse, meer opvallende tint. Hij licht het enthousiast toe:

“Toen Jaguar me vroeg om ambassadeur te worden voor de nieuwe Jaguar XE, heb ik geen moment getwijfeld. De geschiedenis van Jaguar neemt voor mij bijna mythische proporties aan – het is volgens mij het perfecte voorbeeld van classicisme met een moderne twist – een intense rijervaring, ondergedompeld in evolutie. Het merk zoekt door de jaren heen telkens het evenwicht tussen de oer-Britse traditionele waarden en het verlangen om uit de band te springen. Deze spanningsboog heb ik op mijn persoonlijke, ietwat extravagante manier geïnterpreteerd bij het uitwerken van een nieuwe, eigentijdse variant op de “Jaguar Green”-kleur.„ Jean-Paul Lespagnard 

Unieke natuurlijke integratie in modecollectie

“We zijn erg trots op deze unieke natuurlijke integratie van de Jaguar XE binnen de collectie van deze Belgische topontwerper! Vanaf het begin van het project was Jean-Paul onder de indruk van de manier waarop we bij Jaguar met dit nieuwe model ons rijke verleden hebben gecombineerd met onze huidige vooruitstrevende visie. Het verhaal achter deze collectie is zo inspirerend, het belichaamt de FEEL XE-gedachte perfect!„ Isabelle Michiels, PR Manager Jaguar Land Rover Belux

Internationale FEEL XE-campagne
Jaguar lanceerde vorig jaar in september de wereldwijde lanceringscampagne FEEL XE rond het nieuwe Jaguar XE-model. De XE is een sport sedan, die zich binnen zijn categorie onderscheidt dankzij het uitgekiende design en innovaties van ongeëvenaard niveau, die grensverleggende handling, wegbeheersing en prestaties bieden. Jean-Paul Lespagnard werd samen met ondermeer Idris Elba, Stella McCartney en Emeli Sandé gevraagd als Forward Thinkers, omdat ze innovatie brengen in hun werkterrein en vaste tradities doorbreken in hun zoektocht naar Exhileration. De Jaguar XE is verkrijgbaar vanaf half juni 2015, waarbij indicatieve prijzen starten vanaf € 39.990.

Download PDF
Download PDF
Over Jaguar

Jaguar Land Rover Nederland is de importorganisatie van Jaguar, Land Rover en Range Rover automobielen. Jaguar Land Rover heeft zijn hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk (Coventry) en is eigendom van TATA Motors, gevestigd in India.

berichten